Afgelast - De Quaaye Werelt

De-Quaeye-werelt-2020
Categorie
Evenementen LGL
Datum
2020-06-06 00:00 - 2020-06-07 00:00
Locatie
Sterckshof Deurne België (bij Antwerpen)

De Quaeye Werelt is afgelast

 

Helemaal geschikt voo re-enactors uit die de tijdsgeest van 1477

Het Provinciaal Groendomein Rivierenhof te Deurne wordt tot een middeleeuws decor omgetoverd. Ridders, huurlingen, handelaars en ambachtslieden slaan hun tenten op aan de voet van het  kasteel Sterkshof. Het publiek kan zo van dichtbij kennismaken met het leven in een middeleeuws kampement anno 1477. De inkom is bovendien gratis!

Met 'de Quaeye Werelt' proberen we deze historisch belangrijke periode zo waarheidsgetrouw mogelijk na te leven. Sinds haar eerste editie in 1999 is de Quaeye Werelt uitgegroeid tot hét grootste middeleeuwse event van de Benelux. Ambachtslieden en handelaars uit heel Europa tonen hun kunnen  en bieden de kans om hun waren te kopen en te proeven. Kleermakers, smeden, wapenmakers, houtbewerkers, wevers, enz.., elk onderdeel van het dagelijks leven in de late Middeleeuwen wordt hier voorgesteld.

Het hoogtepunt is de historische veldslag. Honderden re-enactors uit alle uithoeken van Europa nemen hier aan deel. Huurlingen, milities, ridders, boogschutters en kanonnen zullen hier de slag om Antwerpen naspelen.

 

Praktisch

Re-enactors met een geldige inschrijving kunnen op de Quaeye Werelt terecht vanaf donderdag  om 9 uur en dienen zich aan te melden bij de infotent. Afbreken en inladen kan vanaf zondag 18 uur. Het terrein moet ten laatste maandag om 12 uur verlaten worden.

Het kampement is toegankelijk voor publiek op zaterdag en zondag tussen 10u en 18u. De veldslag vindt telkens plaats om 15u.

 

Provinciaal Groendomein Rivierenhof
Cornelissenlaan
Deurne (Antwerpen)

 

 

 

 

 
 

Alle datums

  • Van 2020-06-06 00:00 tot 2020-06-07 00:00

Powered by iCagenda