Historisch Schermgilde Limburg

Logo HLS

Zwaardvechten als sport

Historical European Martial Arts oftewel HEMA is een relatieve nieuwe sport, maar ook een eeuwenoude kunst. De middeleeuwse vechttradities worden nieuw leven ingeblazen aan de hand van de verschillende geschriften van de middeleeuwse en renaissance zwaardmeesters. (www.wiktenauer.com)

Sinds 2016 kan zwaardvechten als sport ook in Limburg bedreven worden. Iedere week komt het Historisch Schermgilde Limburg samen voor een sportieve training.   Het woord schermen is ontstaan in de 13e eeuw en betekent 'vechten met wapens', krijgskunst dus. Wij trainen met het lange zwaard, zwaard en schild, maar ook een worstelpartij zal aan bod komen. De training is gebasseerd op de oude meesters uit de Middeleeuwen, Lichtenauer, Ringeck, Codex i.33

Historisch Schermgilde Limburg

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op voor een gratis proefles. Historisch Schermgilde Limburg is te vinden in de gymzaal aan de Gounodstraat in Geleen. De contributie is €25,- per maand, en er wordt wekelijks getraind op woensdagavonden van 19:30 tot 21:30. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over de Trainer: Zwaardvechtlessen van het Historisch Schermgilde Limburg staan onder leiding van trainer Gilbert van Zeijl. Gilbert is gediplomeerd trainer in de moderne schermsport en traint naast de historische schermers ook de moderne schermers van Schermvereniging Axionikos in Heerlen.