Troupe van Gelre

Deze groep richt zich vooral op de (zwaard)gevechtskunst van de late veertiende en de vijftiende eeuw. De nadruk ligt op de beheersing van de techniek in historisch verantwoorde uitrusting, voor zover 21e eeuws verantwoord veilig. Verder nemen leden van de Troupe van Gelre een tweemaal per jaar deel aan grotere ‘veldslagen’, om te ervaren hoe het in zo een hectische omgeving toe gaat. Dit zijn meestal 2 à 3 daagse evenementen, compleet met middeleeuws kampement.

Daarnaast is de Troupe van Gelre de ideale plek om dingen uit te proberen, of dat nu ligt op het gebied van ambachten, koken, houtbewerking. Het kan allemaal.
Bij de Troupe van Gelre zijn de eisen voor wat betreft historische correctheid van de kleding en uitrusting minder streng. Zo is bijvoorbeeld het gebruik van katoen geen probleem (en overigens historisch correcter dan vaak wordt aangenomen!). Het enige wat wordt gevraagd is dat je je best doet om er zo historisch correct mogelijk uit te zien (geen glimmende trainingspakken met sportmerklogo’s dus).  Hierdoor is deze groep een ideale plek om kennis te maken met de hobby “re-enactment”. Vooral ook wanneer je nog geen concreet beeld hebt van de periode of activiteit waar je belangstelling naar uit gaat. Desgewenst kun je van daaruit overstappen. Omdat alle groepen bij de LGL tegelijk actief zijn, kun je daar makkelijk je licht op doen.