Bijeenkomst 4 september 2016

Vandaag 4-9-2016, waren we met Levende Geschiedenis Limburg weer te gast op Kasteel Montfort (https://www.facebook.com/pages/Kasteel-Montfort/405795889472930) zoals elke eerste zondag van de maand.
 
Het begon, weertechnisch, niet heel geweldig. We kregen een paar serieuze hoosbuien over ons heen. Zowaar vergezeld van een klapje onweer. Gelukkig hadden Helga en Maurice de balzaal, herstel, tent meegenomen zodat er niemand om onderdak verlegen zat. Gaande de dag brak het weer open en hebben we de middag genoten in het zonnetje. Voordeel was ook dat eigenlijk alles aan het einde van de dag droog ingepakt kon worden. We mochten vandaag ook een aantal gasten verwelkomen, die we graag vaker hopen te ontmoeten.
 
De lunch was, naast de standaard broodmaaltijd met kaas, worst en een eitje, uitgebreid met een spinaziesoep (dank aan Helga). Ik deel uw gevoel lezer: spinaziesoep?
Maar geloof me hij was heerlijk!!!! Echt een aanrader, en een absolute verdiende plaats in het receptenboek van de vereniging.
 
Naast dat er gekookt werd waren er nog genoeg andere activiteiten te zien. Er werd mandgevlochten van wilgenteen, er werd aan maliën gewerkt (een monnikenwerk), er werd onderhoud gepleegd aan de uitrusting enz.
Natuurlijk hebben de boogschutters hun vaardigheden getraind en ook onze vikingen hebben aan hun skills gewerkt.
 
Al met al een zeer geslaagde bijeenkomst, zie ook de foto's in het album van deze dag.
 
ZWAARDVECHTEN ALS SPORT
Lijkt zwaardvechten je een leuke sport? Kom dan een keer langs op de HEMA (Historical European Martial Arts) training van het Historisch Schermgilde Limburg (LGL dochter) deze groep traint elke woensdag van 19:30-21:30 in de gymzaal aan de Gounodstraat in Geleen.