Die Luyden van Gelre’s Overkwartier is het laat-middeleeuwse gedeelte van onze vereniging. Wij richten ons op het tijdvak van grofweg 1390 tot 1450 (wij kijken niet op een jaartje meer of minder). Binnen de groep wordt aandacht besteed aan middeleeuws zwaardvechten volgens de methode van Lichtenauer (de Duitse school). Beheersing van het wapen staat daarbij -geheel historisch verantwoord- centraal. Verder wordt boogschieten serieus beoefend. Naast het krijgsbedrijf verdiepen wij ons in het leven in de middeleeuwen, zowel voor de hogere als de middenklasse. Daarbij wordt middeleeuws koken en smullen niet vergeten. Verder delen wij veel informatie over kleding en hoe deze te maken. Vooral in de wintermaanden, wanneer wij bij slecht weer in de kelders van het kasteel vertoeven leidt dat tot veel nijverheid.

Wij bezoeken diverse evenementen in Nederland, België en Duitsland. Wij dragen daar ons steentje bij om voor de bezoekers een fraaie middeleeuwse belevenis neer te zetten. ’s Avonds bij het kampvuur, na een goede (historische) maaltijd en met een goed glas komen luym en joleit ruim aan bod als ook contacten met mede re-enactors van andere verenigingen.

Om aan deze groep mee te kunnen doen hoef je niet per se meteen de meest authentieke outfit te hebben. Niet alles hoeft van wol en linnen te zijn. De basis-eis is dat je er historisch verantwoord uit ziet. Daar helpen wij je wel bij. Vandaaruit bouw je gaandeweg uit naar een historische outfit. Heus, dat gaat vanzelf en is nog leuk ook.