Dag van het Kasteel

21 mei 2018 Dag van het Kasteel in Montfort.

Ondanks de aanvankelijk verwachte kleine opkomst, waren wij, dank zij een redelijk aantal debutanten, toch nog met 22 personen aanwezig. Lof aan de debutanten overigens, want die hadden er voor gezorgd hun kleding zo middeleeuws mogelijk te maken. En dat zag er ook zo uit. Hulde!

Wij waren keurig op tijd met het opzetten van het kampement. Vele handen maakten licht werk. Er was een korte boogbaan. Dat was mogelijk doordat er een nieuwe route is voor het publiek. De oude was met niet mis te verstane waarschuwingen afgezet, zodat er geschoten kon worden. En dat déden de boogschutters ook. Bijna de hele dag waren zij in touw (of moet ik zeggen: 'pees'?). Alleen rond half drie moesten zij het veld even ruimen voor een wapen demo. Nienke, Chris en ik namen het tegen elkaar op, waarbij wij verschillende wapensystemen toonden (anderhalfhander, schild en eenhander, beukelaar en Messer en schild en Messer). Er zat een hoop publiek aandachtig te kijken.

Verder werden wij gedurende de hele dag overspoeld door bezoekers en een voortdurende stroom aan vragen. Dat ging over uitgestalde harnasonderdelen, handwerktechnieken, kookerij, maliënmaken en natuurlijk boogschieten.

De dag werd afgesloten met een kiddy battle. Zoals altijd een groot succes.

De afbraak van het kampement liep ook weer vlotjes, wederom maakten vele handen licht werk.

Meer foto's zijn te zien op onze facebook pagina en op de facebook pagina van Kasteel Montfort