Riddertoernooi Brederode 2019

Afgelopen weekend was Levende Geschiedenis Limburg te gast bij het Riddertoernooi Brederode (Santpoort-Zuid). In de schaduw van de prachtige ruïne van het kasteel Brederode werd op vrijdag het kampement (van bescheiden omvang opgebouwd). De Luyden van 't Gelres Overkwartier waren met 3 personen afgereisd. Eén van hen nam deel aan het boogschuttertoernooi.

Na een redelijk ,koele nacht volgde een werkelijk bloethete zaterdag. De zon scheen de gehele dag uitbundig en elk schaduwplekje werd gekoesterd. Voor sommige moesten er natte doeken doeken aan te pas komen om het hoofd koel te houden (en dat gold niet alleen voor de toernooi deelnemers. ;). De zondag was gelukkig een stuk koeler, dat was ook direct te merken aan de bezoekers aantallen. Vele mensen kozen voor een bezoek aan het toernooi i.p.v. het strand.

Het toernooi kende 3 onderdelen; de joust en vaardigheden te paard, een zwaardvecht toernooi en boogschutterstoernooi. De toernooien liepen in verschillende rondes over de 2 dagen door. Het mag niet onvermeld blijven dat onze boogschutter de 3de prijs mee naar het zuiden mocht nemen! Dit schept natuurlijk wel verplichtingen voor de volgende editie van het toernooi.!

Natuurlijk was er naast de deelname aan het toernooi voldoende ruimte om over de markt te struinen, vrienden te ontmoeten, vriendschappen aan te halen en te sluiten. Op maandag was het tijd om om te breken en zuidwaarts te keren.

Een heel groot compliment en een gemeend dank je wel aan de organisatie en de vrijwilligers die dit geweldige weekend mogelijk hebben gemaakt!

Foto's in het album "Riddertoernooi Brederode 2019"op onze Facebook pagina