Siege & Seminar

13 en 14 april 2019 vond het Siege en Seminar weekend plaats op kasteel Montfort.

Zaterdag stond in het teken van de Siege. Zoals de naam al doet vermoeden speelde het kasteel de hoofdrol. Het was de bedoeling dat een hand vol verdedigers moest zien te voorkomen dat een zeker een dubbel zo groot leger van aanvallers het kasteel in nam.


Levende Geschiedenis Limburg mocht deel uit maken van de verdediging. De ochtend was in elk geval 100% voor de verdediging. Deze wist meerdere aanvallen succesvol af te slaan. Zelfs zo overtuigend dat organisator en hoofd marshal Menno besloot de aanvallers maar gewoon te laten starten binnen het kasteel!
Het middag deel was hierdoor voor de aanvallers, het grote verschil in mankracht gaf toen de doorslag.
Wat we wel duidelijk hebben kunnen zien is dat het inderdaad mogelijk is een kasteel met een handje vol mensen succesvol te verdedigen, mitst de aanvallers buiten de muren kunnen worden gehouden!

De zondag was gereserveerd voor lezingen en workshops.
De lezingen werden in de gewelfde kelders gehouden en gingen over de ontwikkeling van het vuurwapen, de geschiedenis van kasteel Montfort en de geschiedenis van het Gelrese rijk.
Gelijktijdig waren er buiten twee actieve workshops. Vroeg middeleeuws vechten met zwaard en rondschild in de ochtend en javelin werpen in na de middag.
Daarnaast was er voor de boogschutters nog een testje snelschieten georganiseerd.


Ondanks dat het weer echt aprils was - we hebben alles voorbij zien komen sneeuw, regen, zon en hagel - was het een bijzonder geslaagd weekend.
Levende geschiedenis wil dan ook ieder een bedanken die het weekend mogelijk heeft gemaakt:
Kasteel Montfort, Cranenburgh events, de sprekers, de mensen van de workshops en natuurlijk alle deelnemers.