2 mei 2021


Even een update over de lockdown-invullingen, want de afgelopen anderhalve maand hebben de leden van de LGL nog steeds niet stilgezeten. Onze kasteelvrouwe had behoefte aan een nieuw hoofddeksel. Dat moest natuurlijk wel ‘op stand’ zijn. Na nauwkeurige bestudering van een schilderij kwam een hoofdtooi tot stand, die de kwaliteit heeft van een museum replica! Voorzien van parels en echt gouddraad.
Onze Vikingen lieten zich ook niet onbetuigd. Er werden twee tassen gemaakt. Nou en? Nou die werden volledig zelf gemaakt, compleet met de houten hengsels, naar een historisch voorbeeld. De ene werd nog voorzien van borduurwerk, de ander is gemaakt van zelfgewoven wol. Verder kwam nog een Viking kap(roen) tot stand en wordt er alweer gewerkt aan een mutsje. Ook weer naar historisch voorbeeld.
Op het wat eenvoudiger vlak is één van de leden er eens goed voor gaan zitten om het aantal boogpijlen van de vereniging aan te vullen. In de loop van de tijd waren er toch wat gesneuveld. Een ander heeft zich gestort op het maken van een voorraad stompe kruisboogpijlen om de ‘vijand’ mee te kunnen beschieten, wanneer we straks weer veldslagen mogen houden (bij Middeleeuws Montfort wellicht?). Verder heeft een kruisboogschutter goede dekking nodig. Daarom werd ook gestart met het maken van een pavise. Dat is een groot schild, waarachter de kruisboog schutter veilig is, wanneer hij zijn boog spant en laadt.
En verder? Verder zijn wij druk aan het popelen om weer middeleeuws bij elkaar te komen en al onze mooie producten werkelijk te gebruiken.
Blijf gezond allemaal. Háál die prik, zodat we snel weer samen kunnen komen.