Onze eerste bijeenkomst op kasteel Montfort sinds de lockdown had een beetje een koude start. Door een misverstand was er geen sleutel om het kasteel binnen te komen. Gelukkig werden wij gespot door een vrijwilliger van het kasteel die regelde dat wij toch binnen konden komen. Veel dank daarvoor.
 
Eenmaal geïnstalleerd in de kelder las een onzer een vrolijk verhaal voor uit Chaucer's Canterbury Tales. Dit tot luim van het gezelschap.
Vanwege onze late start was het daarop lunchtijd. Reenactment bestaat ook uit experimenteren en proberen. In dat kader verscheen er een fles clareit op tafel. Dat is wijn, op middeleeuwse wijze gekruid. Na de eerste voorzichtige sipjes, was al rap het oordeel dat dit wel èrg lekker is. Experiment geslaagd en voor herhaling vatbaar.
 
Verder werd als vanouds weer een hoop informatie gewisseld. Ditmaal vooral over het schrijven met ganzeveer en galnoteninkt en -natuurlijk- over het maken van kleding.
De middag mochten wij nog een paar gasten ontvangen, die langs kwamen om meer over de vereniging te weten te komen met het oog op eventueel lidmaatschap. De beide aanwezige zwaardvechters hebben nog een klein uurtje geoefend met zwaard en beukelaar.
Kortom het was weer 'als vanouds'. Laten we hopen dat het zo kan blijven, al vereist de eerlijkheid dat drie leden vlak van tevoren moesten afmelden ivm positieve zeltesten.