Op 12 oktober 2019 gaf een delegatie van de LGL acte de presence bij de archeologiedag op fort Blerick. Wij hadden vroege en late middeleeuwers bij ons. Met een tent, twee luifels, twee vuurschalen en een stel tafels hadden wij ons kampementje opgezet. Tot wapengekletter is het niet gekomen. Het uitgestalde harnas trok desondanks nog voldoende bekijks. Veel bezoekers verlieten ons zonder de mythe dat iemand die in harnas gevallen was niet meer op kon staan. Tegenover het harnas was een "educatueve" tafel, waar onze chique dame tekst en uitleg gaf over een keur aan onderwerpen, waaronder middeleeuwse kleding en kookkunst.

Met scherp kon niet geschoten worden, maar gelukkig beschikt de vereniging over voldoende blunts (pijlen met stompe "punt") om toch nog lekker te kunnen schieten met boog en kruisboog.

Vanwege een huwelijksdag hadden wij ook nog middeleeuwse toerte waarbij een welgemeend "lang zullen zij leven" werd gezongen. De inwendige mens werd verder versterkt door brood, kaas, worst, appeltjes en hard gekookte eieren met middeleeuwse gele saus. Ook mochten wij genieten van een heerlijke stoofpot, ter plekke bereid. Een en ander onder belangstellend toezicht van het publiek. Dat laatste liet het wat omvang betreft helaas wat afweten.

Wat het beslist niet liet afweten, was het weer. Ondanks sombere voorspellingen (die in de rest van het land bewaarheid werden), hebben wij de hele dag van aangenaam weer kunnen genieten.