Van 30-8 tot en met 6-9 was een delegatie van Die Luyden van 't Gelres Overkwartier te gast in het Middelatercentret in Nykøbing (Denemarken). Het was zonder meer een geweldige ervaring en wat mij betreft ook zeker voor herhaling vatbaar. Foto's vindt je terug in het album "Middelatercentret Nykøbing 2019".

Wat ik zelf bijzonder vond is dat je nu je een week in je kledij hebt rondgelopen en (niet geheel onbelangrijk) gewerkt en geleefd hebt. Je pas echt merkt hoe de kleding zich houd en hoe comfortabel het is. En ja het ziet er nu meteen een stuk "echter" uit met de nodige wear en tear.

Naast de "verplichte" bezigheden, het helpen bij de activieteiten voor het publiek (Boogbaan, trebuchtets schieten, toernooi e.d.) was er ook nog voldoende tijd om aan de eigen zaken toe te komen. Al was dat vooral na sluitingstijd van het centret. We hebben een hoop nieuwe mensen leren kennen waaronder drie "textiel nerds". We hebben weer het nodige bijgeleerd. Daarnaast was er in de avond ook nog tijd voor luym ende joleit